Foder

Det här med att veta vilket hundfoder man ska välja till sin hund är en ren o skär djungel. Det finns en hel del faktorer att ha i åtanke som tex ras, ålder, storlek, förbränning och aktivitetsnivå. Men grunderna till ett foder baseras på hundens ämnesomsättning. Där den viktigaste energikällan för hunden är fett, medan proteiner bland annat bygger upp muskler och skelett och används för att reparera vävnader.

Kolhydrater används både som energikälla och påverkar dessutom tarmens bakterieflora och passagen genom tarmarna.
Hundens ämnesomsättning skiljer sig från människans. Hunden har ett större behov av tillskott av fett och proteiner och ett mindre behov av kolhydrater.

Hunden har svårare att tillgodogöra sig näring från kolhydrater än vad människan har. Det betyder att du inte kan ge din hund samma föda som du själv äter, utan hundens diet måste anpassas till hundens unika behov.

Just därför har vi valt att använda oss av tre olika foder. Inte bara för att vi har tre olika hundar,
Även för att gardera oss om att dom får i sig det just dom behöver individuellt.

Förutom dessa olika foder kan vi lyxa till det ibland med färska råvaror som dom tycker är smasken. 

Vilket innebär att till frukost äter,
Cayenne Orijen puppy 
Chili och Zelda delar på Eukanuba lamm o ris.

och på kvällen får damerna smaska i sig av Pondus NGL .
 

Orijen är ett Kanadensiskt hundfoder som tillverkas i Alberta, Kanada. Då dom fokuserar på att tillverka foder som är baserat på färska råvaror från närliggande gårdar. så har dom sammansatt flera olika foder som är spannmålsfria och innehar en välldigt hög procent kött. 

Helt enkelt ett foder som ska efterlikna det vargen naturligt kom över ute i det vilda. Som kött inälvor och brosk.
 

Eukanuba är ett foder som har tillverkats sedan 1969. Deras filosofi är att hundar har utvecklats från rovdjur, och att de bör utfodras därefter. Därför använder dom sig endast av högkvalitativt animaliskt protein (i huvudsak kyckling och lamm) som den främsta proteinkällan.  

Pondus är ett hel färskfoder tillverkat i Sveriges norra landskap, sedan 1993. Deras Färskfoder är råa, oprocessade och fria från onödig utfyllnad. Den bas dom använder är baserad på att hunden mår bäst av att äta en naturlig, artspecifik kost som är grundad på kött, fett, ben, brosk och organ.
Denna komposition vet vi att den tillfredsställer hundens näringsbehov av animaliska proteiner och fetter, kalcium och andra mineraler.